Gradonačelnik Bandić obišao poduzetnički inkubator HUB385

Podijeli objavu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je Petračićevoj ulici kompleks najvećeg coworking centra za mlade poduzetnike HUB385, iza kojeg stoje osnivači Ivica Mudrinić, Ivana Šoljan i Ante Magzan.

“Hrvatska je mala zemlja koja ne može konkurirati teškoj industriji, ali može high techu. Trebamo izvoziti znanje i proizvode s visokom dodatnom vrijednošću, a ovaj centar je primjer kako se to radi i kako mladim ljudima osigurati da ostanu u Hrvatskoj i rade svoj posao”, rekao je gradonačelnik Bandić, dodavši da je ovdje i zato da bi vidio što Grad i HUB385 mogu zajednički napraviti. “Vjerujem da ćemo u sljedećih mjesec dana potpisati sporazum i raditi zajedno na poticanju znanosti i inovativnosti te zaposliti nove ljude.
Gradonačelnik je naglasio kako je do ljeta u planu otvaranje i Tehnološkog parka na Velesajmu s ciljem olakšanja poslovanja mladim poduzetnicima, koji će pružiti svu potrebnu infrastruktura za 364 radna mjesta.”, rekao je Bandić.

HUB385 je usmjeren prema velikim IT tvrtkama, ali i tvrtkama iz drugih industrija koje žele razvijati nova rješenja, sami ili uz pomoć ostalih stanara HUB385, rekao je suosnivač Mudrinić, istaknuvši da Gradu mogu ponuditi korištenje ICT-a u unapređenju rada.
“Svi ovisimo o efikasnosti Grada i gradskih službi, pa zašto ne iskoristiti suvremena znanja u poboljšanju njegove efikasnosti.”

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here