Podijeli objavu

Od 22. do 23. svibnja u Splitu će se po prvi put održati jedan sasvim drugačiji događaj u inovativnom startup svijetu. Organizator je odlučio prikazati najjače adute koje naše okruženje ima, te je glavni dio događaja smješten na Splitskoj rivi. Program na Splitskoj rivi započinje u srijedu 22. svibnja u 12 sati sa svečanim otvorenjem gdje će ga otvoriti župan Splitsko dalmatinske županije Blaženko Boban, uz njega će poveznicu turizma i primjene novih tehnologija predstaviti Martina Bienenfeld direktorica Turističke zajednice grada Zagreba kao liderica u organizaciji međunarodno nagrađivanih događanja poput Adventa u Zagrebu. Još jedan župan Ivo Žinić iz Sisačko moslavačke županije predstaviti će inovativni regionalni projekt koji je već dobio značajna međunarodna priznanja, a odnosi se na uspostavu centra gaming industrije jer su prvi u Hrvatskoj između ostalog inicirali i pokrenuli četverogodišnji srednjoškolski program Tehničar za razvoj video igara u Sisku za koji je već sada interes ogroman. Glavni direktor za segment poslovnih korisnika Ivan Gabrić iz A1 će prikazati što nam telekom priprema za podršku razvoju budućih inovacija. Nakon toga slijedi javni forum o budućnosti digitalnih tehnologija na kojem će sudjelovati brojni domaći i svjetski stručnjaci. Jedan od njih je g. Eddie Virgo Ng iz Indonezijskog Blockchain udruženja koji će predstaviti nove modele glasanja preko blockchain sustava kao podrška efikasnosti i kvaliteti demokracije. Razgovarati će se i o budućnosti i izazovima financijske industrije, kriptovalutama, umjetnoj inteligenciji i ostalim zanimljivim temama iz područja tehnologije i startupova. Jedan od panela konferencije ima naglasak na modelima poticanja i financiranja startupova u ranoj fazi na kojem će sudjelovati iskusni VC investitori iz Italije kao i MIT-ovi predstavnici za centralnu Europu koji vode njihov akcelerator u Varšavi. Imamo i predstavnika francuske platforme BpiFrance za povezivanje projekata, startupova, partnera i investitora. U sklopu konferencije održat će se i radionica ESIL Early-Stage Investing Launchpad za one koje zanimaju izazovi investiranja i žele postati poslovni anđeli investitori, a koju će voditi iskusna investitorica iz Milana Francesca Natali. Za ovu radionicu je potrebna prethodna prijava organizatoru.

S obzirom da se u javnom dijelu događanja otvara mogućnost sudjelovanja široj publici, znači svim zainteresiranima bilo domaćim Splićanima ili stranim gostima, samim time stvaramo novu ponudu kojom možemo privući stranu publiku koju zanima ova tematika. A takvih koji žele kvalitetan, zanimljiv i aktivan odmor je sve više.

Uz jako kvalitetan konferencijski sadržaj na Splitskoj rivi dodana je još jedna atrakcija, a to je jedriličarska regata  koja će se događati dan kasnije 23. svibnja  u akvatoriju bračkog kanala između Splita i Brača, te djelom ispred Podstrane. Sa partnerima smo osigurali brodove i profesionalne kormilare tako da i osobe bez znanja i iskustva u jedrenju mogu sudjelovati na regati. Nakon trening jedrenja planiramo dva natjecateljska plova, nakon čega će biti proglašeni pobjednici u okviru završnog večernjeg događanja.

Ovo je velika prilika da se Split pozicionira kao atraktivna svjetska lokacija za organizaciju ovakvih događanja i da naši poduzetnici ostvare globalne kontakte čime im se otvara put prema internacionalizaciji i novim tržišnim prilikama.

U slučaju lošeg vremena i kiše osiguran je alternativni zatvoreni prostor, ali nam je ipak želja da nas vrijeme posluži i da ovaj javan događaj bude dostupan svima koji u srijedu u 12 odluče doći na rivu i vidjeti što nam nosi tehnološka budućnost.

Saznajte više: https://startupeuroperegatta.eu/

Agenda 22.5.2019.

Venue: Split Riva

Pre-event 10:00 Launching of World Blockchain HUB, Tadej Slapnik

11:00-12:00 Registration

12:00-12:45 Grand opening

Blaženko Boban Župan Splitsko Dalmatinska županija

Elida Marković Hrvatska obrtnička komora

Martina Bienenfeld direktorica Turističke zajednice grada Zagreba

Ivo Žinić Župan Sisačko moslavačka županija – Regional Innovative Projects – Gaming Incubator

12:45-12:00 Keynote

            Ivan Gabrić,  Senior Business Customer Director A1

13:00-13:50 Public Riva Forum on The Future of Digital Technologies

Eddie Virgo Ng, Inodnesia Blockchain, Blockchainized voting system towards Efficiency & Quality of Democracy

Stjepan Begušić, FER, research associate 

Bojan Hadžisejdić Nephos

Ivan Glavaš, Forebit, Digital Asset Trading

Moderator: Stephanie Trpkov, Strategic Competitiveness Consultant, World Bank

13:50-14:40 Startup Riva Public Pitch 

Gorjan Agačević, Amodo

Jurica Sudac, Mobile One

Marko Gudelj Robotiq.AI

Bojan Hadžisejdić Nephos

Tomislav Mamić Distribank

14:40-15:30 Public Riva Forum The Future of Fintech

Toni Jurčić Executive Director of SME and Mid Market Sales Network, Raiffeisen BANK

Alwin Tan Chairman of Asian Blockchain HUB

Nikola Škorić, Elektrocoin

Marijan Mumdžiev Fintech insurance expert, Amodo

Moderator: Stephanie Trpkov, Strategic Competitiveness Consultant, World Bank

15.30-16.20 Cross Border seed investments

Jerome Barel investment platform BpiFrance

Mario Čelan, Director of Sisak Moslavina County Development agency (gaming industry)

Francesca Natali – Fund director  ZernikeMeta Ventures, ESIL

Paweł Bochniarz, MIT Enterprise Forum CEE

Moderator: Anita Tregner Mlinaric

19:00-20:30 ESIL workshop for Business Angels (Venue: Antique Bar, Obala Hrvatskog narodnog preporoda 7 – Split Riva) – invitation only

Francesca Natali, Fund director  ZernikeMeta Ventures, ESIL

20:30-24:00 Networking Drinks and buffet  (Venue: Antique Bar, Obala

Hrvatskog narodnog preporoda 7 – Split Riva)