Podijeli objavu

Udruženje studenata informatike „FONIS“ i Istraživačko-razvojni centar Fakulteta organizacionih nauka u u Beogradu, u suradnji s kompanijom SBB organiziraju četvrti po redu „FON Hakaton“ te pozivaju FOI studentske timove na prijavu i natjecanje!

Projekt se ove godine sastoji od dva dijela, tradicionalnog programerskog natjecanja – Hakatona i novog natjecanja u osmišljavanju inovacija – Tech Challenge-a i održava se 31. ožujka i 1. travnja u prostorijama Istraživačko – razvojnog centra Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu. Prijave su po prvi put otvorene za sve mlade od 16 do 26 godina iz Srbije i regije i zatvaraju se 26. ožujka u ponoć.

S obzirom na gostoprimstvo koje su njihovi studenti imali na “Ready, steady, code!” Hakatonu na FOI-ju, kolege s Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu željeli bi ove godine biti domaćini našim FOI timovima na „FON Hakaton-u“.

Tijekom Hakatona, studenti koji žele steći dodatne vještine i znanja, pored onih stečenih na fakultetu tijekom studija, imaju mogućnost da uz podršku stručnih mentora unapređuju sebe rješavanjem realnih problema i stvaranjem gotovog proizvoda tijekom 24 sata. Također, mladima se pruža prilika da na jednom mjestu upoznaju mnogo kolega sličnih interesa, s njima razmjenjuju iskustva i zajedničkim snagama osmišljavaju kvalitetna i inovativna informatička rješenja koristeći tehnologiju po izboru.

Osim Hakatona, ove godine natjecatelji će moći sudjelovati na novom dijelu projekta pod nazivom Tech Challenge, gdje će imati priliku pokazati svoju kreativnost i predložiti inovacije vezane za poslovanje kompanije partnera. Sudionicima će biti predstavljeni neki od realnih problema iz prakse, a oni će pomoću svojih ideja, znanja stečenih tijekom studija i tehnološke informiranosti osmisliti prijedloge za rješavanje istih.

Udruženje studenata informatike “FONIS” je studentska nevladina i neprofitna organizacija koja okuplja buduće IT stručnjake u cilju sudjelovanja na stručnim predavanjima, tečajevima, natjecanjima, seminarima i rada na projektima. Od svog nastanka do danas, članovi ove organizacije i njeni saradnici održali su studentima fakulteta veliki broj interaktivnih tečajeva iz IT područja i ostvarili suradnju s mnogim uglednim IT kompanijama i drugim nastavnim i vannastavnim organizcijama.

Istraživačko-razvojni centar Fakulteta organizacionih nauka predstavlja unapređenje suradnje FON-a s tržištem rada i pružanje podrške razvoju profesionalnih karijera studenata kroz zapošljavanje i samozapošljavanje. Aktivnosti Istraživačko-razvojnog centra su usmjerene i na razvoj preduzetničke kulture, kroz podršku razvoju studentskih poslovnih ideja i pokretanje startupova.

Partner „FON Hakaton-a“, kompanija „SBB“, poznata je kao jedna od vodećih operatera digitalne i analogne kablovske televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije, u kojoj je zaposlen veliki broj stručnjaka iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija.