Podijeli objavu

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić danas se sastao s predstavnicima Obrtničke komore Zagreb i Udruženja obrtnika Grada Zagreba. Zbog nužnosti artikulacije problema i pronalaženja rješenja za iste, Mikulić je predložio češće sastanke koji bi rezultirali uspješnijom suradnjom s institucijom Skupštine i samim zastupnicima koji putem brojnih prijedloga i odluka odlučuju o načinu rada zagrebačkih obrtnika.

“Cilj ovakvih neformalnih sastanaka je otvaranje Gradske skupštine otvorenom protoku informacija u svrhu artikulacije problema i interesa koje zastupaju određene grupacije ljudi, u ovom konkretnom slučaju, vi, obrtnici. Uvijek se prije donošenja odluke mora poslušati struka. Stoga predlažem ovakve neformalne sastanke barem jedanput mjesečno. Gorući problemi obrtnika se mogu riješiti samo ako kroz sustav i institucije svi zajedno surađujemo”,  rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić izrazio je zadovoljstvo zbog pokazivanja interesa novoizabranog predsjednika Gradske skupštine: “Nama je podrška Grada Zagreba, a time i Gradske skupštine neophodna, ali jednako tako i ona na državnoj razini jer da bi nam grad mogao pomoći, uvelike zavisi i od promjene zakonske regulative barem što se tiče prvog gorućeg problema, a odnosi se na prostore u kojima obrtnici rade.  Mi smo održali sastanak sa Tomislavom Bobanom predstojnikom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom koji nam je najavio izmjenu Zakona. Nadamo se da će do toga doći uskoro.“

Na kraju sastanka predsjednik Andrija Mikulić je zaključio: “Ono što je bilo, ne mora nužno biti loše, ali uvijek može bolje. Ponavljam, institucionalna suradnja i rješavanje problema kroz institucije je ključ. Izrazit ću se nogometnim rječnikom: koristite nas kao „vezne igrače“. Stvoreni su uvjeti i na gradskoj i državnoj razini da mi možemo kvalitetno predstaviti vaše probleme. Što se tiče zbrinjavanja otpada, to je problem ne samo prijevoznika nego svakog od nas, svakog stanovnika Grada Zagreba. Preduvjet za to je donošenje GUP-a. Uvjeren sam da ćemo i to odraditi u prosincu ove godine. Neke stvari ćemo pomaknuti, odmah, za neke će trebati vremena. Ponekad je samo potrebno ovako sjesti zajedno za stol da bi se stvari pomakle nabolje”, poručio je Mikulić.

Sastanku su također nazočili Vlado Crkvenac, predsjednik Odbora za gospodarski razvoj i Grgo Jelinić, predsjednik Odbora za financije.