Podijeli objavu

Grad Velika Gorica u suradnji sa Zagrebačkim Inkubatorom Poduzetništva (ZIP) organizira #StartupVG – natjecanje za razvijanje ideja i poduzetničkih projekata. Natjecanje je prilika za sve mlade koji imaju ideju za poslovni pothvat, ali nemaju odgovarajući tim i znanja kako bi ju realizirali. Namijenjeno je i onima koji imaju znanja i vještine kojima mogu doprinijeti razvoju projekata i željeli bi se pridružiti nekom od poduzetničkih timova.

Bit će to dva dana prepuna ideja i sudionika spremnih na kreiranje i intenzivan rad uz pomoć mentora koji vlastiti poduzetnički entuzijazam i znanja žele prenijeti startup timovima i vrsni su stručnjaci za pokretanje startup projekata.

“Grad Velika Gorica nizom mjera želi omogućiti razvoj poduzetništva i gospodarstva koje je potom i generator razvoja svih ostalih segmenata gradskog života. Ovo natjecanje samo je početak mjera kojima želimo potaknuti i naše mlade sugrađane na razvijanje poslovnih ideja i osamostaljivanje u vlastitom poslovnom izazovu”, izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.
Prvi dan je rezerviran za formiranje timova i razvoj ideja, a one se razrađuju definiranjem poslovnog modela, marketinškog plana i pripremom prezentacije – pitcha. Drugi dan će timovi prezentirati svoje ideje te će tri najbolja tima biti nagrađeni. Pobjednici će biti nagrađeni s 10 tisuća kuna, drugoplasirani tim dobiva laptop HP Pavilion 15-p260nm, dok će treći tim biti nagrađen s 2.000 kuna.

“Na kraju projekta se nadamo da će se kreirati timovi koji će nastaviti raditi na svojoj ideji i postati startup s obećavajućom poslovnom budućnosti“, kazala je Tihana Marelja, voditeljica inkubatorskog programa ZIP-a.

“Ovim projektom želimo potaknuti naše mlade da budu poduzetni i kreativni, želimo im pomoći i omogućiti da realiziraju svoje ideje. Ovaj projekt je ujedno i najava smjera u kojem će Grad Velika Gorica ići u segmentu poticanja i razvoja poduzetništva, a to je stvaranje poduzetničke infrastrukture za poduzetnike početnike. Zahvalio bih se partnerima Zagrebačkoj banci, Makromikro grupi i Poljopromu koji su prepoznali vrijednost ovog projekta i bez oklijevanja nas podržali“, rekao je Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU Grada Velike Gorice.
Dvodnevni natječaj započet će prezentacijom ideja u subotu, 25.ožujka, u 9 sati na Šetalištu Franje Lučića 15. Prijave su moguće putem linka do 22. ožujka u 12 sati.

Natjecanju će prethoditi motivacijsko predavanje, 9. ožujka u 18 sati, a na njemu će govoriti poduzetnik, software developer i managing partner Locodelsa Stevica Kuharski. Ulaz na predavanje “Od ideje do startup projekta” je besplatan i otvoren za sve.