Podijeli objavu

Međunarodna startup konferencija Zagreb Connect 2018. koja podržava mlade poduzetnike i njihove poslovne ideje te razvoj poduzetničkog ekosustava u Hrvatskoj i šire svečano je otvorena u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Velika mi je čast što smo Grad Zagreb stavili na svjetsku kartu ekosustava koji razvijaju poduzetništvo, tehnološko poduzetništvo i startupove. Svi smo mi jedna zajednica koja  ovo društvo mora gurati naprijed, istaknuo je direktor Zagrebačkoga inovacijskog centra Frane Šesnić.

Uime izraelske veleposlanice u Hrvatskoj, Nj. E. Zine Kalay Kleitman, prisutne je pozdravila Josipa Filaković, ekonomski ataše. Zadovoljstvo nam je što smo već 5 godina partneri na Zagreb Connectu. Stojimo na raspolaganju i želimo hrvatske startup priče pretvoriti u bolje priče, rekla je i pozvala sve poduzetnike koji posluju do 3 godine da im se jave jer izraelsko veleposlanstvo trenutačno provodi pilot-program „Global eye“. Radi se o programu preko kojeg se poduzetnici dviju država mogu spojiti kako bi  izraelski poduzetnici mogli mentorirati hrvatske u periodu od 1 do 3 mjeseca. 

Nova generacija mladih zagrebačkih startup nada je pred nama. Danas ćemo ih upoznati, a najbolji će osvojiti potporu iz fonda vrijedna 860.000 kn. Čut ćemo iskustva hrvatskih startupova o  međunarodnoj konkurentnosti, zapošljavanju tisuća ljudi i načinu ostvarivanja svjetskog uspjeha. Raspravljat ćemo i o važnosti investiranja u najranijim fazama poslovanja te o tehnologijama budućnosti. Sigurna sam kako ćemo ovom konferencijom potaknuti promjene koje se temelje na znanju, iskustvu i najnovijim trendovima iz svijeta startupa, rekla jezamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić i naglasila kako su razvojni planovi Grada Zagreba brojni. Kako bi još snažnije povezali gospodarstvo s akademskom i istraživačkom zajednicom upravo je u tijeku nabava opreme za 6 laboratorija koji će omogućiti uvođenje potpuno novih usluga za poduzetnike, a opremaju se sredstvima Europske unije.

Ove godine Grad Zagreb je ujedinio svoja dva najvažnija startup projekta – predakceleracijski program Startup Factory i konferenciju Zagreb Connect. Finale intenzivne osmotjedne manifestacije Startup Factory  će se održati danas na Zagreb Connectu, a 18 timova će predstaviti svoje razvijene projekte. Pet najboljih će osvojiti po 160.000 kn bespovratnih sredstava, dok će najbolji pitch Zagreb Connecta osvojiti dodatnih 60.000 kn