Podijeli objavu

U ponedjeljak 29. lipnja s radom kreće Summer School Zagrebačke škole ekonomije i managementa, poseban trotjedni program za strane studente. Riječ je o programu koji svake godine okuplja desetke studenata iz svih krajeva svijeta, koji tijekom tri tjedna uče o struci – ekonomiji, poslovnoj ekonomiji i međunarodnim odnosima – ali i o hrvatskim posebnostima i institucijama, te stvaraju prijateljstva i međunarodne kontakte za cijeli život.

ZŠEM
Međunarodni studenti u obilasku Zagreba

Zagrebačka škola ekonomije i managementa i inače spada u red hrvatskih obrazovnih institucija koje su otvorene prema svijetu – jedina u Hrvatskoj ima prestižnu akreditaciju za poslovne škole AACSB, a ZŠEM-ovi studenti prema modelu hrvatske Ljetne škole provode vrijeme na partnerskim institucijama ZŠEM-a na svim kontinentima. Osim toga, ZŠEM svojim studentima omogućava i provođenje cijelog semestra na nekoj od stranih partnerskih visokoškolskih ustanova. S više od stotinu partnerskih institucija u svijetu i više od 500 stranih studenata koji su do sada prošli kroz njegove programe, ZŠEM je pokazao da prepoznaje kako danas znanje ne zna za granice.

ZŠEM
Summer School predavanje

Uobičajeno je da studenti tijekom ljetnih programa ZŠEM-a obiđu i važnije hrvatske gospodarske, političke i kulturne institucije, kao i da posjete kulturno-povijesne znamenitosti diljem Hrvatske. Tako su i ove godine predviđeni obilasci Hrvatskog sabora, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog povijesnog muzeja, Muzeja Neandertalca u Krapini, Zadra i Plitvičkih jezera.

Idući tjedna izvijestit ćemo podrobnije o tijeku Summer Schoola i dojmovima stranih studenata.