Podijeli objavu

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) poziva vas na radionicu predstavljanja EU projekata na temu procesa nabave inovativnih rješenja koja će se održati 4. travnja 2017. godine u Kongresnom centru FORUM u Zagrebu (Radnička cesta 50). Riječ je o projektima Prominent MED Interreg Mediterranean i PPI2Innovate Interreg CE – Izgradnja kapaciteta za poticanje korištenja javne nabave inovativnih rješenja u Srednjoj Europi.

Cilj ovog događaja je predstaviti projekte koji su vezani uz proces nabave inovativnih rješenja te nacrt vodiča javne nabave inovativnih rješenja. Po prvi puta u Hrvatskoj gostovati će Gaynor M. Whyles, stručnjakinja u području praktične primjene javne nabave inovativnih rješenja (PPI), koja će održati tematsko predavanje uz primjere i metodologiju praktične nabave inovacija. Radionica će predstaviti nacrt vodiča namijenjen javnim naručiteljima uz pregled praksi, trenutačnih barijera i problema vezanih uz implementaciju i identifikaciju potencijalnih rješenja. Radionica će biti dobra prilika za upoznavanje s novim alatom koji će olakšati proces nabave inovativnih rješenja pružajući podršku, sugestije, metodologiju te praktične primjere dobrih praksi iz EU zemalja.

PPI2Innovate je Interreg CENTRAL EUROPE projekt kojim se nastoji potaknuti korištenje javne nabave inovativnih rješenja (PPI – Public Procurement of Innovative Solutions) od strane javnih naručitelja diljem srednje Europe. Izgradnja kapaciteta za poticanje korištenja javne nabave inovativnih rješenja u srednjoj Europi je projekt financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa (Interreg CENTRAL EUROPE) u kojem HAMAG-BICRO sudjeluje kao projektni partner. Više o projektu možete pogledati na sljedećoj poveznici.

Za sudjelovanje na radionici možete se prijaviti do 31. ožujka 2017. godine na: ppi2innovate@hamagbicro.hr

Program  radionice možete preuzeti ovdje.

Podsjetimo, HAMAG-BICRO je 17. siječnja 2017. godine, zajedno sa Zagrebačkim holdingom i projektom PPI4WASTE, u hotelu International u Zagrebu organizirao PPI2Innovate Info days – na kojima se javnost upoznala sa aktualnim teoretskim pregledom i praktičnim primjerima promocije javne nabave inovativnih rješenja u Hrvatskoj. Susret je održan pod zajedničkim nazivom „Promocija inovacija za resursnu učinkovitost u javnoj nabavi“. Cilj je bio ojačati povezanost i formirati mrežu inovativne javne nabave u Hrvatskoj svih institucija i dionika uključenih u procedure kako bi se potaknula zastupljenost inovativnih riješenja u gospodarstvu. Uvodno predavanje održao je pridruženi partner projekta PPI2Innovate, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te su predstavljena tri aktualna projekta inovativne javne nabave u Hrvatskoj – PPI4WASTE (ZG Holding), PPI2Innovate (HAMAG-BICRO) i PROMINENT MED (Regionalna energetska agencija Sjever). Osim navedenog, Središnji državni ured za središnju javnu nabavu je prezentirao novi Zakon o javnoj nabavi na temu „Inovativnost u javnoj nabavi“ te su obrazložene glavne procedure i postupci Zakona o javnoj nabavi s posebnim naglaskom na Partnerstvo za inovacije (članak zakona koji se odnosi na javnu nabavu inovativnih rješenja).

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here